1. SUOMEN RUUSUSEURA,

2. TOIMIHENKILÖT,

3. RUUSUSEURAN SÄÄNNÖT


RUUSUNLEHTI

PAIKALLISRYHMÄT
HALUATKO JÄSENEKSI?

ARTIKKELIT

RUUSUKUVASTO

RUUSULUETTELO

RUUSUTARHOJA

KIRJALLISUUS

LINKIT

AJANKOHTAISTA


TOIMITTAJAN PALSTA

Suomen Ruususeura ry

Suomen Ruususeura ry - Finska Rosensällskapet rf

perustettiin vuonna 1989 yhdyssiteeksi ruusujen harrastajien, tutkijoiden ja viljelijöiden välille. Seura edistää muun muassa vanhojen kestävien ruusujen kasvattamista, ruusujen kokeilua ja käyttöä sekä perehdyttää ruusujen historiaan.

Jäsenmaksu v. 2018: 25 euroa.

Jäsenyydet: Puutarhaliitto - Trädgårdsförbundet r.y, Nordisk Rosenselskab, The World Federation of Rose Societies. Seura on myös yhteydessä Viron Ruususeuraan.

Jäsenmäärä on noin 1100. Paikallisryhmiä: Helsingin, Jyväskylän, Länsirannikon, Oulun, Pohjanmaan, Seinäjoen, Tampereen ja Turun seudun paikallisryhmät.
Paikallisosastot järjestävät tapaamisia, esitelmätilaisuuksia sekä vierailevat puistoissa ja puutarhoissa.
Pohjoismaiden ruususeurat järjestävät joka toinen vuosi kukin vuorollaan Pohjoismaisen ruusuviikonlopun (Nordisk Rosenweekend).
  Ruusuharrastus on lisääntynyt huomattavasti viime vuosina. Ilahduttavaa on, että meillä viljellään ja kokeillaan Suomessa kauan kasvatettuja ja kestäviksi todettuja ruusuja. Monia unohdettuja ruusuja on löydetty ja ruusutuntemus on lisääntynyt..
  On ruvettu suosimaan omajuurisia ruusuja ja käyttämään lisäyksessä kestäviä perusrunkoja. Ruusun kestävyysraja siirtyy aina vain pohjoisemmaksi.
 
Presidentti Tarja Halonen kastaa nimikkoruusunsa Ruusun vuonna 2002 Marketan puistossa. Oikealla ruususeuran silloinen puheenjohtaja Veronica Sundman.
   
  Sivulle 2